Få en mere miljøvenlig livsstil i din familie

Miljøvenlig drikkedunk

Verden står over for en stadig voksende række miljøproblemer, lige fra klimaændringer til overforbrug af ressourcer. Men der er skridt, som vi alle kan tage i retning af en mere bæredygtig livsstil. En af dem er at skifte til miljøvenlige produkter og tjenester.

Disse produkter og tjenester er med til at reducere vores CO2-fodaftryk og gør det lettere for os at føre en grønnere livsstil. Lad os se på nogle af de måder, hvorpå miljøvenlige produkter og tjenester kan hjælpe os med at leve mere bæredygtigt.

 

Reduktion af affald

Ved at skifte til miljøvenlige produkter kan man være med til at reducere affaldet på lossepladser og i havene. For eksempel kan bambustandbørster komposteres, mens almindelige plastbørster ikke kan komposteres.

Genanvendelige indkøbsposer kan også være med til at forhindre, at tusindvis af plastikposer ender i havet hvert år. Andre miljøvenlige alternativer omfatter genanvendelige vandflasker, kaffekrus, sugerør og bestiksæt.

Se gerne Familien Grøn, hvis du ønsker at få fingrene i nogle kvalitets og miljøvenlige produkter.

 

Spar penge

Miljøvenlige produkter har ofte en højere startpris end traditionelle alternativer, men de sparer dig penge i det lange løb. LED-pærer bruger f.eks. op til 80 % mindre energi end almindelige pærer og holder også meget længere. På den måde behøver du ikke at udskifte dem så ofte!

På samme måde kan du spare penge på din energiregning på lang sigt ved at skifte til vedvarende energikilder som solpaneler eller vindmøller og samtidig reducere dit CO2-fodaftryk.

 

Beskyttelse af dit helbred

At skifte til miljøvenlige produkter har også fordele for dit helbred. Naturlige rengøringsmidler fremstillet af planteekstrakter er bedre for din hud end skrappe kemiske rengøringsmidler og frigiver ikke skadelige giftstoffer i luften, når de bruges i dit hjem.

Økologisk sengetøj fremstillet af naturlige materialer som bomuld eller uld er også bedre for din hud end syntetiske materialer og forværrer ikke allergier eller astmasymptomer, som nogle syntetiske materialer gør.

 

Et skift mod en lysere fremtid

Der er masser af enkle ændringer, som du kan foretage, og som vil have stor betydning for både din pengepung og miljøet! Fra at skifte til LED-pærer til at købe økologisk sengetøj – små ændringer i dag kan have en stor indvirkning på vores planet i de kommende år.

At skifte til miljøvenlige produkter er et lille skridt i retning af et sundere og grønnere liv, som alle kan være med til at tage!