Farver, flag og fællessang til en imponerende fest

A serie of Danish Flags

Det væsentligste ved afholdelse af begivenheder såsom fødselsdage og konfirmationer er at få et smil på læben blandt arrangementets gæster, men i særdeleshed hos begivenhedens centrum – eksempelvis fødselaren. For at gøre en sådan fest uforglemmelig er et vigtigt element, at du som festens afholder går detaljeorienteret til værks, idet en væsentlig del af den ultimative fest nemlig er oppyntningen.

God stemning fra start

Allerede ved gæsternes ankomst kan et smart oppyntningstrick få dem i feststemning – køb flag! En flagstang med Dannebrog blafrende i toppen eller papirflag stukket i hækken er begge med til at indikere den glædelige omstændighed og få de ankommende gæster i godt humør.

Inviter gæsten indenfor med en smukt dekoreret døråbning, havelåge eller hvad der nu bliver indgangen til din fest. Til dette formål er blomster i alskens farver en sikker vinder.

Køb flag og vælg tema til borddækningen

Borddækningen er nok den vigtigste del af festens dekorationer, da gæsterne utvivlsomt vil tilbringe mest tid her. I mange tilfælde – bevidst eller ubevidst – kan festlige pynterier hurtigt komme til at give udtryk af et bestemt tema. Det bliver ofte elegant helt at følge et sådant tema – både til borddækning og i resten af lokalet, festteltet eller hvor end din fest skal foregå. Et eksempel kunne være natur-tema med tørret bark og udsprungne grene samt servietter i matchende guld-grønne farver.

En anden god ide til et godt tema er at finde inspiration i personen, som fejres’, personlige interesser. Hvis det eksempelvis er et fodboldglad barn, kan man med fordel anskaffe servietter med fodbolde på og klippe hul i en rigtig fodbold, for at gør den til sangskjuler – på den måde iscenesættes barnet også på sin store dag.

Et sidste tip: Køb flag til borddækningen: uanset tema eller pyntestrategi, så er flag som sagt et naturligt element til en god feststemning.