Sådan finder du og din familie mere tid til at være sammen

Savner du, at du og din familie bruger noget mere tid sammen? Når alle har noget forskelligt at se til hver dag, så er det nogle gange svært at finde tid til. Men ofte handler det mere om bare at lære at prioritere det.

Derfor får du her nogle tips til, hvordan du og din familie lærer at bruge mere tid sammen.

Hæng en fælles kalender op

Mere tid sammen kræver først og fremmest, at alle ved, hvornår folk har planer. Det er nemlig nødvendigt for at finde frem til nogle tidspunkter, hvor alle har tid. Derfor er det en rigtig god idé med en fælles kalender, der f.eks. hænger i dit køkken el.lign. En fælles kalender gør det nemt at se, hvornår der er tid til at være sammen. Det giver samtidig alle mulighed for at planlægge lidt smartere.

En kalender fås i forskellige størrelser og designs, men det er også en mulighed selv at skrive ned på papir, hvem der skal hvad og hvornår. Faktisk er det også en mulighed at forbinde din og din familiens elektroniske kalendere.

Planlæg aftaler fremadrettet

Når du og din familie lever sammen, er det ikke sikkert, at der på samme måde bliver planlagt aftaler som med andre mennesker. Men faktisk er det en god idé at gøre. Det er f.eks. ikke nogen dårlig idé at lave en aftale om at lave mad sammen om to uger. Eller at gå en lang tur om én uge. Det gør det kun lettere at finde tid til at være sammen. Det er nemlig ikke sikkert, at der er særlig meget tid til spontane aftaler, fordi der så allerede er lavet alle mulige andre aftaler.

Du og din families fælles planer er perfekte til at skrive i en fælles kalender.