Små trick til at hjælpe vægttabet i din familie

motion

Der findes måske ikke mange familier, hvor alle medlemmerne i familien burde tabe sig. Det betyder dog ikke, at ikke alle familiemedlemmer kan hjælpe til, når nogle i familien trænger til et vægttab. Alle kan hjælpe til, når der skal smides kilo.

Et succesfuldt vægttab sker nemlig sjældent ved soloprojekter. Det kræver en masse vilje, mod og gåpåmod for at tabe sig. Den portion vilje, mod og gåpåmod er ofte lettere at finde i en gruppe. I gruppen forventer alle personer noget af hinanden, og det er derfor ikke kun op til solorytteren at stille krav til sig selv.

Gå sammen i en vægttabs-gruppe

En stor familie er virkelig en gave, når der skal lave vægttabsgrupper. For bor der andre familiemedlemmer i byer, som også trænger til at tabe nogle kilo, har I fantastiske forudsætninger for at lave en stor vægttabsgruppe.

Det gælder selvfølgelig, at jo flere I er i gruppen, jo sværere er det også at aflyse løbeturen. Der stilles forventninger fra flere mennesker, og flere mennesker hjælper dig, når du er ved at miste modet. Det bliver en holdindsat at holde dig til din nye kost og træningsplan.

Du kan læse mere om, hvordan du taber dig med en gruppe på linket. Der finder du desuden tips og tricks til, hvordan I virkelig kan drage fordel af at være en gruppe og ikke bare en masse solo vægttabsprojekter.

Hjælp jeres dovne side

Et andet godt råd til vægttabet, som gælder for både grupper og soloryttere, er at huske jeres dovne side. Vægttab med en gruppe er ikke en slags magi, der fjerner din trang til sødesager eller fastfood.
Den træng vil stadig være der. Så hvad kan I stille op?

familie

Her lyder rådet meget klart og tydeligt, at der skal være sunde og nemme alternativer. Fastfood er ikke altid, hvad du har lyst til at spise, det er bare hurtigt og nemt. Hvis der står mad i køleskabet. Hvis der er sunde grøntsagssnacks på køl eller i skuffen, bliver de spist i stedet. Hvis der er lækre rester eller du har nemme og hurtige retter i hovedet, laves de i stedet.

Når overskuddet er der, skal der bruges til at gøre snacks og mad klar. Så den dovne side kan vælge sunde og nemme alternativer, i stedet for den tunge og usunde fastfood.

Brug gruppe i gode og svære tider

Et andet godt trick til at tabe dig i familiegruppen er at benytte gruppen i gode og dårlige tider. I hjælper hinanden, når I er nede og ikke gider løbe, spise sundt eller tage på svømmetur. Men når I er glade for, hvordan vægttabet går, skal gruppen også inddrages.

Det styrket forholdet i gruppen og giver lyst til at give lidt ekstra, når det er surt. Og så skal det heller ikke være hård træning og grøntsagssmoothies det hele. Der skal selvfølgelig også være plads til at nyde fremskridtene og fejre, at I holder i sammen.

Hvis det kun er motiverende taler og skuffende miner det hele, bliver det hårdt at holde liv i jeres vægttabsgruppe. Så husk at få smilene med og at rose hinanden, når det går godt.