Ting du ikke bør købe som genbrug

Genbrug er grønt guld, må vi forstå på tidsånden. Det er et vigtigt skridt i den grønne omstilling, da produktion af tøj og husgenstande forurener meget. Er du en ivrig genbrugsjæger, ved du sikkert allerede nu, at der er mange fantastiske fund at finde i butikkerne.

 

Selvom genbrug kan være en fantastisk måde til at fylde dit klædeskab med god samvittighed, er der alligevel ting, du bør holde dig fra at købe som genbrug.

 

Senge

En god seng, kan være en dyr fornøjelse. Men en god seng er også fundamentet for et godt helbred. Det kan derfor være fristende at søge mod genbrugsbutikkerne for at spare en krone eller to.

 

Her skal du slå dig selv over håndryggen, når du rækker ud efter prismærket på de plettede madrasser. Prøv at tænke på det engang; hvor ofte vasker man egentlig sin madras?

 

Svaret er aldrig. Du ved derfor ikke, hvad der måske kravler rundt af mider og mikrober under overfladen. Usynlige til det blotte øje, men skadelige for blottet hud.

 

Flyverdragter

En flyverdragt til dit barn er noget, du skal prioritere kvaliteten af. Da børn vokser hurtigere, end du selv kan følge med, vokser flyverdragtebudgettet også. Du køber en flyverdragt til dit barn for at holde det varmt. Og det er flyverdragten perfekt til, så længe den er intakt.

 

Flyverdragter til piger og drenge bliver udsat for hård prøvelse igennem leg. Det kan derfor være svært at finde en flyverdragt uden huller til genbrug.

 

Underbukser

Selvom underbukser typisk er noget af det, vi vasker varmest, kan kolibakterier fra tarmen være genstridige at komme til livs. Du vil efter din bedste evne undgå at samle en anden persons tarmflora op, for ikke at tale om mange personers, hvis du køber flere par underbukser i genbrugsbutikken.