Derfor skal du forsikre din hund

hvalp-hundeforsikring-koebstaederne

Når du køber hund, skal du huske at købe hundeansvarsforsikring, straks du overtager hunden. Det er både lovpligtigt og kan spare dig masser af penge.

For mange er det en stor beslutning at købe hund. Hvor skal den sove, skal den med på ferier, og hvor meget koster det egentlig om året at have hund? Der er mange ting at tage stilling til, men en af de vigtigste overvejelser, du bør gøre dig som hundeejer, er faktisk, hvor og hvordan du vil forsikre dit nye familiemedlem.

https://www.kfforsikring.dk/forsikringer/kaeledyrsforsikring/hundeforsikring/

Hvad koster en hundeforsikring?

I Danmark er det lovpligtigt at have en hundeansvarsforsikring. Den dækker erstatningen, hvis din hund gør skade på andre mennesker, deres dyr eller deres ejendom.

Den lovpligtige hundeansvarsforsikring skal købes, straks du overtager din hund, og du skal sørge for at have den i hele hundens levetid. Heldigvis er den ikke særlig dyr. Prisen ligger typisk mellem 350 og 500 kr. om året, og prisen er den samme uanset hundens alder.

Vigtigt, hvis du skal gå til hundetræning

Hvis du planlægger at gå til træning med din hund, er det en god idé at tjekke, at den hundeansvarsforsikring du vælger, også dækker, hvis din hund gør skade på en træner, også kaldet figuranten. Har du har planer om at træne figurantarbejde med din hund – dvs. træning hvor hunden skal fange og fastholde en person – bør du læse vilkårene grundigt igennem, og tjekke, at forsikringen også inkluderer figurantdækning. Det er der nogle hundeansvarsforsikringer, der gør, men ikke alle. Nogle hundeansvarsforsikringer dækker også under hundeudstillinger og hundekonkurrencer, som fx agility-konkurrencer.

Overvej også en syge- og ulykkesforsikring

Den lovpligtige hundeansvarsforsikring dækker ikke, hvis din hund bliver syg eller kommer til skade ved et uheld. Så dyrlægeudgifter skal du altså selv betale. Her kan du købe en tilvalgsdækning, eller købe en Hundeforsikring, som både inkluderer den lovpligtige hundeansvarsforsikring og en syge- og ulykkesforsikring. Så er du dækket, hvis din hund fx bliver kørt over og skal opereres og genoptrænes, eller hvis din hund får en infektion og skal have penicillin.

Gå efter en lav selvrisiko

Typisk vil der være en selvrisiko på syge- og ulykkesforsikringen, således at du selv skal betale den første del af den regning, du får fra dyrlægen, mens forsikringsselskabet dækker resten. Derfor kan du gøre dig selv en tjeneste ved at vælge en Hundeforsikring med lav selvrisiko.

Dyrlægeudgifterne kan i det hele taget hurtigt løbe op. Derfor er det også en god idé, at vælge en hundeforsikring som inkluderer fri adgang til konsultationer med en online dyrlæge, uden at du skal betale ekstra. Som hundeejer vil du opdage, at der opstår masser af spørgsmål i hundens levetid. Så en gang imellem er det meget rart, både at kunne spare tid og penge ved at tage en snak med en dyrlæge hjemme fra sofaen.