Når konflikterne i hverdagen tager overhånd

Synes du, at det til tider kan være svært at komme ordentligt igennem hverdagen, fordi der altid er en konflikt, du skal tage dig af? Og kan du selv i rolige perioder mærke og frygte, at der er en konflikt under opsejling, der kan tage glæden fra situationen?

Så er du ikke alene. Der er nemlig rigtig mange af os, der oplever et arbejdsliv, der er fyldt med konflikter, og til tider kan vi have en tendens til at tage disse med os hjem, og på den måde skaber vi grobund for et knap så behageligt miljø.

Tager du konflikterne fra arbejdslivet med dig hjem?

Det kan for eksempel være, at du arbejder i en institution, hvor der er mange børn, og hvor der også kan være nogle imellem med forskellige former for diagnoser som for eksempel autisme eller adhd. Det er et hårdt miljø, og rent psykisk kan det tære på dig hele tiden at skulle forholde dig til de problemer, som en sådan arbejdsplads til dagligt møder.

Det kan dog også være, at du blot er ansat i en organisation, hvor det dårlige miljø er en del af hverdagen, og hvor der derfor aldrig er længe mellem de forskellige konflikter.

Invester i et professionelt kursus i konflikthåndtering

Uanset hvad du oplever, hvor du oplever det, og om du tager det med dig hjem eller ej, så kan det være, at et kursus i konflikthåndtering kan klæde dig og dine kollegaer bedre på til at møde sådanne situationer. Du vil under kurset få en viden om, hvordan du skal tilgå mennesker, der har svært ved at håndtere følelsesmæssige interaktioner med uhensigtsmæssige reaktioner til følge. Og derfor vil du lære at gøre brug af en række redskaber, der kan vende udviklingen, så den kommer til at føles mere positiv for alle de involverede parter.