Din lille flytteguide

flyt århus købnehavn

Ved en flytning er der et hav af praktiske ting, du skal holde styr på.

Vi har gjort det nemt for dig, der har svært ved at overskue processen og har samlet en række punkter, der helt sikkert vil bidrage til at gøre din flytning lettere.

Læs med her og bliv klædt på til flytningen.

 

Hvornår skal du skifte adresse?

Når du flytter, er det vigtigt, at du melder det til folkeregisteret senest fem dage efter, at du er flyttet. Det gør du digitalt på borger.dk eller på den tilflyttede kommunens hjemmeside.

I den forbindelse er der tre væsentlige punkter:

  • Hav dit NemID klar
  • Hav styr på, hvilken dag du flytter
  • Find ud af, om du vil skifte læge

 

Hvem skal have besked om dit adresseskift?

Ved afmelding af din flytning til folkeregisteret får alle offentlige kontorer, institutioner samt SU-styrelsen automatisk besked. Det betyder, at du ikke skal foretage dig noget angående uddannelsessteder, licens med videre.

Dog skal du selv sørge for at give besked om dit adresseskift til forsyningsselskaber, abonnementer, din læge og lignende.

TIP: Læs om flytning fra århus til københavn på Flyttebok.dk

Glem ikke SKAT

I visse tilfælde kan en flytning betyde, at du skal ændre noget i forhold til din skat. Dette gælder for eksempel ved skilsmisser.

Vi opfordrer til, at du tjekker SKAT’s hjemmeside, hvor du blandt andet kan finde dine indkomstoplysninger, rette i din forskudsopgørelse og få afklaret eventuelle spørgsmål om skat i forbindelse med flytning.

 

Dan dig et overblik over flytningen

For at gøre selve flytningen nemmere for dig selv, er det en god idé at planlægge den i god tid. På den måde undgår du at blive overrasket, når flyttedagen kommer.

Du kan blandt andet overveje: 

 

  • Om du har nok flyttekasser og flyttetæpper
  • Om du har rigeligt med gamle aviser og bobleplast
  • Om du ønsker at hyre et flyttefirma
  • Om du får brug for at leje et depotrum til midlertidig opbevaring