Køb varmepumpe pakker

Varmepumper er populære som aldrig før. Energikrisen med gas og olie har virkelig sat fokus på de populære varmepumper. Der er virkelig mange penge at spare – og side effekten er at man som forbruger også er med til at omstille energi forbruget fra fossilt- til vedvarende energi.

Mange af de store varmepumpe firmaer, som f.eks. Scanheat A/S, tilbyder pakkeløsninger af forskellige varmepumper. Firmaer med stor erfaring og mange år i markedet, må have en ide med disse løsninger. Vi prøver at kigge nærmere på dette nedenfor.

Vi har valgt at se på de mest udbredte varmepumpe typer, luft-vand og luft-luft varmepumper.

Luft-vand varmepumpe pakker

Luft-vand varmepumperne er suverænt den største bidrags yder til omstillingen, fra fossilt til vedvarende energi, idet varmepumpen direkte erstatte gas eller olie. Besparelsen på omstillingen er ofte også meget stor. Når man ønsker, at skifte til luft-vand varmepumpe, er det oplagt at man undersøger de pakker som der tilbydes.

En varmepumpe-pakke til luft-vand bør bestå af selve varmepumpen, en standard montage til denne, fødder til udedelen og inkludere kørsel. Yderligere kan der ved nogle luft-vand varmepumper inkluderes en buffertank. Det er vigtigt at være bevist om at en pakke ikke nødvendigvis indeholder alle nødvendige komponenter. Det skyldes at alle montager vil være forskellige, f.eks. i længden af rør fra udedelen til teknikken indvendigt. Derfor bør du altid kontakte det firma du ønsker at gøre brug af – inden du køber.

Luft-luft varmepumpe pakker

Denne type varmepumper bruges ofte i sommerhuse eller som supplerende varme i helårsbeboelsen. Begge steder vil denne type kunne medvirke til besparelse på varmeregningen.

Luft-luft varmepumper kræver ikke så stor en indgriben i dit varmesystem, idet energien leveres gennem luften. En luft-luft varmepumpe pakke bør som minimum indeholde varmepumpen, en standard montage, inkludere kørsel og indeholde fødder til udedelen. Også her er det vigtigt at kontakte leverandøren før du køber.

Bør man vælge pakke løsninger?

Det er en god ide at vælge en pakke løsning, fordi ideen er, at man er fri for at skulle finde nødvendige komponenter selv. Man skal dog altid kontakte firmaet der skal varetage montagen for at sikre at man ikke har overset noget.

Som nævnt er Scanheat A/S landets største udbyder af varmepumper til private, med 18 års erfaring fra varmepumpe branchen. Du kan se nogle af deres varmepumpe pakker her.