Baby shower for dummies – sådan fejrer du den vordende mor!

Det er en lykkelig og smuk ting, hvis en af dine kære er blevet gravid. Tanken om, at en af vores tætteste skal være mor, kan overvælde os med rørstrømske følelser og kærlighed, som kan være svære og næsten akavede at skulle udtrykke på almindelig vis i dagligdagen. Derfor kan du vise din forventningsfulde glæde og omsorgsfulde henrykkelse på en anden, mere festlig vis – nemlig ved at arrangere et baby shower for den kommende mor og hendes baby.

Kort sagt er et baby shower et hyggeligt arrangement, der har til formål at fejre både mor og barn, mens man bader dem med sjove, søde og praktiske gaver, så den gravide er helt klar til babyens ankomst. Et baby shower kan være afslappede og sjove eller mere formelle og elegante – der er ikke én rigtig måde at gøre det på. Der er dog et par vigtige ting at huske på, når du planlægger et baby shower for en, du holder af.

Læs med her for at være sikker på, at du planlægger og afholder et dejligt baby shower, som i sandhed vil imponere både moderen og alle hendes gæster. Rigtig god fornøjelse!

Dekorationer

Ingen fest uden flotte dekorationer og et baby shower er bestemt ingen undtagelse. Hvis du kender køn og navn på barnet, kan man passende vælge tema og dekoration ud fra dette og købe balloner, servietter, bannere osv., der passer til. Hvis barnets køn endnu er ukendt, kan du vælge at holde temaet i mere neutrale farver og derved underbygge spændingen lidt endnu.

Mad og drikke

Som arrangøren af baby showeret kan du vælge forskellige muligheder, når du skal planlægge mad og drikke til arrangementet. Hvis du arbejder med et mindre budget, kan det være en god idé at bede de inviterede gæster om at medbringe en ret, lidt hjemmebag eller kølige drikkevarer til et sammenskudsgilde. Hvis du har lidt større økonomisk råderum, kan du vælge at bestille maden udefra, så du blot skal fokusere på at skabe god stemning. Uanset hvilken model du vælger, vil både kommende mor og alle gæsterne med garanti sætte pris på dit store arbejde!

Spil og lege

Selvom et baby shower er en god mulighed for, at den kommende mors nærmeste venner og familie kan hygge sig sammen og lære hinanden bedre at kende, er det også en god idé at planlægge et par lege for at sætte gang i festen. Hold gæsterne underholdt med sjove, nuttede aktiviteter, der samtidig kan glæde moderen og barnet fremover – idéer kunne eksempelvis være en sparkedragt-dekorationsstation, en bleskift-konkurrence, en fin gæstebog eller en gætteleg med børnebilleder af alle de inviterede.