Sådan går du trygt igennem graviditeten

Der kan være mange følelser forbundet med at prøve at blive gravid og så endelig blive gravid. Måske er du single og har fået en insemination med donorsæd eller I er et par, der har prøvet noget tid på at få et barn, barn nummer to eller nummer tre eller… Uanset hvilken situation I er i, kan en graviditet føles overvældende på mange områder og her er det altafgørende, at I gør så meget som muligt for, at både den gravide og en eventuelt partner føler sig så trygge som muligt. Her vil vi komme lidt ind på nogle bud, der kan skabe mere tryghed og ro omkring hele situationen.

Få lavet en kromosom test

Det har førhen været normalt at gravide kunne få lavet en moderkagebiopsi for at identificere, om der kunne være tale om diverse genetiske kromosomfejl. Det kan for eksempel være Downs Syndrom eller andre genetiske afvigelser, der ville gøre, at barnet ville få en hel del svære livsvanskeligheder. Det er derfor en god ide at vide, inden grænsen for abort er overskredet. Her skal man nemlig vælge, hvis barnet viser sig at være med Downs syndrom eller andet, om man ønsker at beholde barnet. Teknologierne ændrer sig heldigvis hele tiden og her kan en Evita Test Complete være lige det, der gør, at I kan være mere rolige og trygge omkring barnets udvikling og tilstand.

Evita Test Complete er risikofri

Med en Evita Test Complete får du en test, der ikke har nogle risici behæftet. Det vil sige, at der bliver taget en blodprøve, som viser, om der er tale om eventuelle kromosomfejl hos barnet. Dette gør, at du som gravid ikke skal frygte for risikoen for at abortere ved en sådan testning. Noget som kan være en risiko ved moderkagebiopsier. Det er professionelle fagfolk uddannet i genetik, der tager prøven og ligeledes informerer dig om prøvens resultat, så I hele tiden føler jer trygge i processen.

Hvad hvis…

Der er ingen tvivl om, at der kan være en del bekymringer forbundet med at få udført en sådan test, for hvad hvis… der er noget galt. Heldigvis er alt normalt i 97 % af alle tilfælde og hvis der endelig skulle være noget, får I en samtale med en læge om resultatet og hvad I kan gøre herfra. På denne måde får I tryghed under hele processen, hvor der er nogle, der passer på jer.