Gode råd til at lære dit barn at cykle

Det kan være vanskeligt at lære sit barn at cykle, men der er heldigvis et par gode råd til, hvordan at kan blive nemmere for både dig, og dit barn. Herunder kan du læse et par gode råd til hvordan at du lærer dit barn at cykle på den bedst mulige måde.

Start med at brug en løbecykel

De fleste børn er vilde med at prøve kræfter af med en løbecykel, og nu yngre dit barn er før de begynder at bruge løbecykel, desto nemmere vil de have ved at lære at cykle på en rigtig cykel. Så det anbefales helt klart, at du fra en tidlig alder, lærer dit barn at bruge løbecyklen.

Vælg den rigtige børnecykel

Det er svært at lære at cykle, hvis dit barn ikke har en god cykel fra starten. Det er derfor essentielt, at du finder en cykel, som passer rigtigt i størrelsen til dit barn og har en sadel der kan sættes ned, så dit barn kan nå jorden med begge fødder. Køb en god børnecykel her.

Lær dit barn at holde balancen

Det er vigtigt, at dit barn lærer at holde balancen selv, når de skal til at lære at cykle. Du kan f.eks. sætte et kosteskaft bag på cyklen, således at du kan hjælpe dit barn med at holde balancen i starten. Efter lidt øvelse, kan du slippe kosteskaftet, og lade dit barn cykle selv.

Øve på det rigtige underlag

Når dit barn skal lære at cykle, er det også vigtigt, at du vælger et sted med et blødt underlag, således at dit barn ikke kommer til skade ved fald. På den måde lærer dit barn ikke at være bange for at vælte, og det er altså essentielt for at lære at holde balancen selv.

Du kan f.eks. finde en legeplads med et blødt underlag, som dit barn kan lære at cykle på, eller starte ud med at træne på græsplænen. Hvis ikke du har en have I kan træne i, kan I tage cyklen med ned i en park eller på en sportsplads.

Lær dit barn at bremse

Det er også vigtigt, at du lærer dit barn at bremse. Når først de har lært at cykle, er det vigtigt at de også ved, hvordan man bremser. Således lærer du dit barn, at være i kontrol over cyklen, og ikke være bange for ikke at kunne bremse.