Konkurrencer og lege til børnefødselsdagen

At planlægge en børnefødselsdag kan være noget af en mundfuld, specielt i en hektisk hverdag. Det kan føles som en umulig opgave at underholde en flok børn, der ovenikøbet har fået et ordentligt skud sukker. Men ofte er det faktisk de simple lege, opgaver og konkurrencer, der bliver de største hits og fungere bedst. Her får du nogle idéer til hvad du kan planlægge til dit barns kommende fødselsdag.

Stopdans: Det er en klassiker af en grund. Det eneste du skal bruge her er musik og en retfærdig dommer. Så sæt gang i musikken og lad børnene danse til deres yndlingsmusik.

Skattejagt: Det eneste du skal bruge her er et papir, en kuglepen og en skat. Skatten kunne være frugt- eller slikposer til børnene. Lad børnene lede efter skatten og underholde sig selv i noget tid. Sværhedsgraden kommer an på dine ambitioner og hvor længe du vil have lidt ro.

Slik snørebånd: Malaco slik snørebånd og en række unger der er klar til konkurrere om, hvem der først bliver færdig – uden brug af hænderne selvfølgelig. Sæt fødselsdagsgæsterne op på række med hænderne bag ryggen og 3, 2, 1, GO!

Kluddermutter: Dette er også en gammel klassiker. Lad børnene forme en cirkel, tage hinanden i hænderne og kludre sig sammen i en vild forvirring. Herefter skal kluddermutter løsne knuden.

Sæt halen på æslet: Børnene stiller sig op på række foran et billede af et æsel. Den forreste har bind for øjnene og snurres rundt. Deltageren har æslets hale på en nål i hånden. Nu skal deltageren forsøge at sætte halen på æslet – det rigtige sted. Vinderen er den der har været tættest på at sætte halen det rigtige sted.

Når du har planlagt nogle lege til børnene er det bare at sætte dem igang. Men husk at den bedste leg er den de selv laver – så vær klar til at smide planerne ud af vinduet, hvis børnene har det sjovt. Har du brug for fødselsdagspynt til dagen kan du finde det hele på all4party.dk. Så slipper du for at gå i flere butikker – spar tid og energi. Her kan du også købe ‘Sæt halen på æslet’ i en pakke med alt du skal bruge.