Gode tips til dig med en teenager der har det svært

For mange forældre kan teenagealderen være en svær tid at håndtere, særligt hvis man har en teenager, der ikke helt passer ind socialt. Det er en udfordrende situation, og man kan nemt føle afmagt som en magtesløs tilskuer. Der findes dog handlingsmuligheder, der kan hjælpe din teenager ud af den svære situation. Hvis det er dig, der står og ser passivt til, så læs med herunder, hvor vi har samlet nogle råd til, hvad du kan gøre.

Tag på efterskole

Det mest oplagte tip er selvfølgelig at sende din teenager på efterskole. Over 30.000 teenagere starter hvert år på en efterskole, og det er ikke uden grund. Tit hjælper det på sociale problemer at få en ny social kontekst, og måske endda komme langt væk hjemmefra. Det kunne være, at dit barn skulle på efterskole i nordjylland, hvor han/hun kan få lov at bevæge sig og dyrke en masse sport. Det er i hvert fald de færreste, der fortryder et efterskoleophold.

Find noget han/hun er god til

Det er dog ikke sikkert, at det er helt relevant endnu. Der er heldigvis også andre løsninger, mens I venter på, at alderen er til at tage på efterskole. Mange teenageres problemer bunder i, at de føler sig usikre, og ikke ved om de er gode nok. Derfor kan I i fællesskab udforske forskellige hobbyer og se, om det unge menneske har et særligt, skjult talent. Det kan være, at han/hun har forudsætningerne for at blive en rigtig god løber. Det kan også være, at din teenager har flair for at programmere og dermed kan lave hjemmesider for andre. Selvtillid, eller mangel på samme, kan i hvert fald være definerende for et menneske, og det er værd at prøve forskellige ting af. Det kunne jo også være genvejen til en kommende levevej.