Netaviser til dig – en guide

Der findes et hav af nyhedsmedier i dag. Der findes de store landsdækkende aviser, der både udkommer digitalt og i papirform. Derudover har både DR og TV2 nyhedsstof på deres store hjemmesider. Der findes også kun digitale medier som fx Zetland og avisen.dk m.fl. Det er relativt nemt at finde nationalt nyhedsstof om alt fra politik til kulturanmeldelser i disse medier. Når det kommer til stof af mere lokalkarakter er udvalget ofte mindre selvom lige præcis den type nyhedsstof er meget relevant for os i vores dagligdag. Det kan være nyt om vejarbejde på strækningen til og fra jobbet, et nyt stort anlægsprojekt, lokale erhvervsnyheder eller jobannoncer. Den slags kan bedst dækkes af et lokalt nyhedsmedie.

Lokalaviser på nettet

Er du blevet træt af mest at læse om landspolitik og savner mere stof der har med din kommune eller by at gøre, er der heldigvis flere og flere lokalaviser, der bliver digitale. En af dem kan du finde her. Hvis du klikker ind på hjemmesiden kan du både læse lokale nyheder fra Jammerbugt og omegn direkte på siden, men du kan også vælge at abonnere, ganske nemt og gratis, på et dagligt nyhedsbrev, der bliver sendt direkte til din indbakke.

Lokale nyheder og andet relevant stof

Det, der adskiller et lokalt, digitalt nyhedsmedie fra de store omnibus-medier er stof som fx:

  • Nyt fra byrådet.

  • Nyt fra områdets mange foreninger.

  • Sportsresultater.

  • Debatindlæg fra både borgere og lokalpolitikere om stort og småt, der rør sig.

  • Stillingsopslag med jobs, der ligger tæt på dig.

  • Lokalt stof om navne, fx jubilæer og dødsfald.

  • Nyheder om arrangementer og kulturoplevelser – fx byfester og lignende.

Når du følger med i nyheder fra dit lokalområde, får du måske lyst til at deltage mere aktivt i foreningslivet i lokalområdet. Måske opdager du ting, du slet ikke vidste om din by.