Har din hund nydt lidt for godt af det gode liv?

Som mennesket bedste ven kan hunde måske godt have en tendens til at blive forkælet godt og grundigt. I nogle tilfælde måske lidt for godt og grundigt, så dig og din familie nu står med en overvægtig hund. Står du i den situation, at din hund godt kunne tabe et kilo eller to, så er der her måske noget hjælp at hente.

Kalorier ind og kalorier ud

Når det kommer til de anatomiske og fysiologiske aspekter vedrørende vægttab og -forøgelse, gælder mange af de samme principper som for mennesker. Det hele er ligning mellem de kalorier der indtages modstillet de kalorier der forbrændes. Når der er ubalance i denne ligning på længere sigt, tilpasser kroppen sig denne ubalance ved enten at hente den manglende energi til regnestykket eller ved at opbevare den overskydende. Så er din hund blevet for tyk, så er der er to mekanismer der kan ændres på – både uafhængigt og i kombination af hinanden. Det nemmeste at kontrollere med en hund, kan muligvis være kalorierne ind, dermed sagt hvor meget din hund spiser. Enten kan der reguleres i mængderne ellers kan der investeres i slankefoder hund, hvis næringsindhold er konstrueret til det angivne formål. Ved brug af slankefoder hund kan du som hundeejer nemmere og uden de store ændringer hjælpe din hund med at tabe den overskydende vægt. Udover foderregulering kan der også manipuleres med antallet af forbrændte kalorier. Gå nogle flere eller længere ture med hunden, eller stimuler den på anden vis – måske igennem leg. Der er rig mulighed for at være kreativ.

Orientér dig om din hunds behov

Ligesom med slankefoder hund, findes der mange forskellige specialiseringer af hundemad til forskellige behov. Derfor kan der måske være noget specielt mad, der tilgodeser nogle behov i netop din hund udover dens potentielle overvægt, som slankefoder hund fokuserer på.