Støt din sundhed med vitaminer

Vitaminer er meget vigtige for kroppens sundhed og velvære. De skal indtages gennem madvarer, men det er ikke altid den tilstrækkelige mængde af vitaminer, som vi indtager. Derfor er det en rigtigt god idé at tage tilskud af vitaminer for at styrke sin krop og give den god næring, som den har brug for. Især er det vigtigt at tage D-vitamin. D-vitaminet kaldes også for solvitaminet, da vitaminet optages naturligt gennem solen. Derfor anbefaler Fødevarestyrelsen især at tage D-vitamin i vinterhalvåret, da vi i Danmark ikke får særligt mange solstråler på denne tid.

Derfor skal du tage C-vitamin

Vi mennesker kan ikke selv danne C vitamin, i forhold til dyr. C-vitamin er et meget vigtigt vitamin for kroppen og dens immunforsvar. Vitaminet er vandopløseligt, så det optages dermed nemt, og ophobes ikke i kroppen. C-vitamin bidrager blandt andet til en normal dannelses af kollagen i din krop, et normalt energistofskifte og nervesystemets normale funktion. Derudover kan vitaminet mindske træthed og udmattelse, øge optagelse af jern i kroppen og beskytter mod oxidativt stress. Mange tror at C-vitaminet kun findes i citrusfrugter, men det er dog ikke sandt. C-vitamin findes i rigtigt mange fødevarer, blandt andet findes det i alle frugter og grøntsager. Jo friskere det grønne er, jo mere C-vitamin er der i det.

Vitaminer til børn

C-vitaminet kan optages i kroppen på flere forskellige måder. Den mest normale måde er ved at sluge en tablet, men man kan også få C-vitamin i form af brusetabletter, pulver, flydende form og tyggetabletter. Dette er især godt til dem, som ikke bryder sig om at sluge tabletter, og til børn. Derudover er det også blevet meget populært på vitaminmarkedet at fremstille vitaminerne i form af vingummi, så børn nemt og hurtigt kan tage sine vitaminer, da de smager godt, og have det sjovt med det.